Risotto alla marinara

de alinut in Fructe de mare, 24 Mai 2010 | 6211 vizualizari

 

Am tinut neaparat sa incerc aceasta reteta pentru ca imi plac f mult fructele de mare si apoi ador orazul de orice fel :P
mam inspirat de aici http://www.foodblog.ro/2010/04/risotto-all-marinara/

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez pentru risotto (eu am pus mai putin k suntem doar 2 pers)
  • 200 g amestec fructe mare (eu am folosit congelate ca doar asa am avut)
  • patrunjel praspat
  • ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • un catel usturoi
  • o radacina pastarnac
  • 1.5 l stock
  • 150 ml vin alb sec
  • o conserva rosii maruntite (eu nu am avut si am inlocuit cu o ling de concentrat de rosii pasta)
  • parmezan
  • unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto alla marinara:

Am pregatit stockul: am pus la fiert fructele de mare, codite de patrunjel, o radacina pastarnac maruntita cam 20 min. Apoi am strecurat totul si am pus stockul la temperatura mica sa se mentina cald.

Se caleste ceapa in ulei de masline si orezul cam 2 min apoi se adauga vinul alb si se amesteca 3-4 min pana se evapora alcoolul si amestecul devine usor cremos.

Cu un polonic se toarna stockul peste orez si se amesteca pana se evapora si se continua operatiunea pe durata a 5-6 polonice de stock (aprox 12 min).

Trebuie sa gustati mereu bobul de orez si atunci cand e aproape gata (adica in interior e uscat si exterior facut bine) se adauga fructele de mare, usturoiul, rosiile (in cazul meu pasta de rosii), patrunjelul.

Timp dde 2-3 min amestecati des si asezonati cu sare si piper. Eventual daca considerati necesar mai puteti pune 1-2 polonic stock (dupa preferinta fiecaruia). Gustati bobul de orez si cand acesta sa facut dati la o parte oala de pe foc si puneti parmezan si unt. Amestecati bine sa se patrunda toate si lasati 1 min sa se topeasca untul si parmezanul apoi serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto alla marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

25.08.2010, 19:12

La multi ani!

nadina73 1

25.08.2010, 19:14

LA MULT ANI

alinut 1

13.09.2010, 15:55

ms mult pt urari... si scuze de intarziera chiar nu observasem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia